Facebookoldalunk

 

 

 

 

Hírek

2019.02.27
2019.02.21 14:00
2019.02.18
2019.02.11
2019.02.01 15:00
2019.01.21
2019.01.07

Naptár

2019. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 

Kapcsolat

OM 035 199

1222 Budapest, Pannónia u. 50.(a postacím is egyben)

Tel. és Fax: +36(1)226-6686 


1222 Budapest, Dévény u. 62.
Tel. és Fax: +36(1)424-5108

Igazgató:
Vitéz Gyula
+36(1)226-6686

Igazgató helyettesek:
Körmendiné Kóber Judit
Forgóné Ollári Zsuzsanna

Iskolatitkár:
Vatai Gabriella

Gazdasági ügyintéző:
Budavári Judit

Iskolánk elektronikus levélcíme:
hermanisk22@gmail.com

Főoldal
2016.05.06 13:34

Akikre büszkék vagyunk

Szeretnénk az iskola honlapján és az iskolaújságban is bemutatni azokat a tanulóinkat, akik egy vagy akár több területen kiemelkedő eredményeket értek el szorgalmuknak, kitartásuknak, kiváló képességeiknek köszönhetően.

Országos 1. helyezést ért el tanulmányi versenyen két tanítványunk

 

Szigeti Anna 5. osztályos és Szabó-Vitéz Zsófia 6. osztályos tanulók

1. helyezést értek el

a Hagyományok Háza által szervezett Forgószél néprajzi vetélkedőn.

A döntőben 39-en mérték össze tudásukat. A lányok a sikeres felkészülésnek, szorgalmuknak köszönhetően egyhetes nyári táborozást nyertek.

Gratulálunk mindkettőjüknek!

Takács Éva

Felkértük Kiovics Dániel 8. osztályos tanulónkat, hogy írja le, mi a hobbija, melyik az a tudomány, ami meghatározza az érdeklődését. Dani nagyon sok tanulmányi versenyen részt vett, melyek közül kiemelkednek a fizika versenyeken elért eredményei. 

Kiovics Dani vagyok, nyolcadik osztályos tanuló. Hatodik osztály végén érkeztem ebbe az iskolába Ungvárból. 15 éves vagyok. Szabadidőmben több mindennel foglalkozom, járok úszni, hegedülni.

Mindig is jól és könnyen ment a tanulás. Nagy megtiszteltetés volt, hogy a múlt évben én lettem az iskolában az év tanulója. Idén az egyik legnagyobb kihívás a továbbtanulás volt számomra. Örömömre, sikerült bekerülnöm abba a középiskolába, amelyet az első helyen jelöltem meg, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumba, amely az 5. helyen van a középiskolák országos ranglistáján.

Kedvenc tantárgyaim a matematika és a fizika, de engem szinte minden érdekel – a tudományokkal kezdve és a sportokkal végezve. Felnőtt koromban informatikus, szoftverfejlesztő szeretnék lenni.

A hobbim az elektronika és a programozás. Mindenféle elektromos szerkezetet készítettem, például Tesla-tekercset, egy olyan transzformátort, ami rendkívül magas feszültséget tud előállítani. Saját magamnak összeállítottam egy olyan szerkezetet, ami ébresztőóra, és mutatja a kinti-benti hőmérsékletet is. Forrasztottam egy audio tranzisztoros erősítőt, amit hozzákapcsolhatok bármilyen gyenge hangforráshoz, pl. mp3 lejátszóhoz, és ezáltal kihangosíthatjuk. Utóbbi időben nagy érdeklődést fordítok a különböző LED-es fényeffektusok létrehozásának, amiket én szerelek össze, és én programozok be.

Eddigi legjobban sikerült, leglátványosabb alkotásom a 4x4x4-es Led-kocka, aminek a programját is én írtam. Lejjebb meg lehet nézni a működését bemutató videóját. Remélem, tetszeni fog a videón látható alkotásom!

Dani 4x4x4-es Led-kockája


 

Másodikként Rábai Gellért 4. b osztályos tanulónk levelét idézzük, aki a Magyar Templeton Program egyik idei felfedezettje. 

A bemutatott tehetség a Magyar Templeton Program támogatásában részesül,
mely program a Templeton World Charity Foundation, Inc finanszírozásával valósul meg.

Kedves Hermanosok!

 

Idén Junior Templeton Fellow (JTF) lettem.

Hogy mit is jelent ez? Mindjárt elmagyarázom. Októberben még én sem tudtam, de amikor Takács Éva igazgatónő felhívta a figyelmemet a Magyar Templeton Program elnevezésű tehetségkutató kezdeményezésre, már rögtön JTF szerettem volna lenni.

Az interneten bővebben leírták a programot, amiből megtudtam, hogy ez egy Magyarországon először induló program, amely a logikai gondolkozás területén kiemelkedő tehetségeket keresi, és a kiválasztottak (JTF-ek) fejlődését próbálja támogatni, segíteni az elkövetkezendő egy évben.

Mivel első feladatként internetes teszteket kellett kitölteni, az esélytelenek nyugalmával oldottam meg őket, és pár héttel később igencsak meglepődtem, amikor értesítettek, hogy beválogattak a második fordulóba a 10-29 éves korosztályban jelentkező körülbelül 20.000 főből. Ezután már kíváncsi voltam, hogy vajon mire vagyok képes, és lelkesen töltöttem ki a további teszteket, melyek a jelentkezők intelligenciáját és sok egyéb képességét mérték. Ezek alapján behívtak a harmadik fordulóba, ahol egy személyes interjún vehettem részt. Nagy örömmel töltött el, amikor február tájékán megkaptam azt a levelet, melyben tudatták, hogy mostantól hivatalosan is JTF lettem, tehát bekerültem a 315 kiválasztott tehetség közé.

Március 12-én ünnepélyes keretek között avatták fel Magyarország első JTF-jeit (köztük engem) a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Azóta mozgalmasabbá vált az életem, érdekes tehetségfejlesztő programokat szervezünk, például az Audi vagy a Mercedes Gyár meglátogatása, a KFKI atomreaktor meglátogatása, a MTA egyik kutatólaborjának meglátogatása. Ráadásul egy olyan csapat tagjává váltam, ahol velem hasonló érdeklődésű és gondolkozású fiatalok vannak, akikkel néhány hetente összejövünk, sok izgalmas dologról beszélgetünk, közös kirándulásokra és nyári táborokra is készülünk. 10 fős csoportunknak van egy tapasztalt felnőtt vezetője (facilitátora) is, aki segít nekünk megismerni egymást, illetve saját magunkat, hogy minél jobban megtanuljuk kihasználni a képességeinket.

Nektek is ajánlom, hogy ha jók vagytok valamiben, bátran mutassátok meg magatokat, és ne hagyjátok elveszni a bennetek rejlő tehetséget! 

Rábai Gellért, 4. b osztályos tanuló

Ha kíváncsiak vagytok a „Templeton”-ra, itt megtaláljátok:
Magyar Templeton Program


Adorján Nicolas vagyok, a 4. b osztály tanulója.

5 éves koromban csatolták rám az első síléceket.
Akkor még csak apukám tanított,
később pedig beírattak egy síiskolába.
Oda hetente jártam tornatermi edzésre, görkorcsolyázni és úszni.
Az igazi havas pályát csak Ausztriában és Németországban próbálhattam ki.
A versenyeket is ott tartották.

Ebben az évben már az U10-es kategóriában indultam.
Óriás műlesiklásban és szlalomozásban értem el
a XIII. Magyar Kupa versenysorozatban az I. helyezést.
Iskolánk színeiben részt vettem a Diákolimpián is,
ahol ezüstérmes lettem 2016-ban.

Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen szép eredményeket értem el.

Köszönöm az igazgató néninek és a tanítóimnak, hogy támogattak és segítettek abban,
hogy a tanulásban se maradjak le a hiányzások miatt.

Köszönöm szüleimnek is, hogy ilyen egészséges, különleges sportot ajánlottak, ami nekem is tetszik, és nagyon élvezem.


Egy pedagógus munkájának - legalábbis tanulmányi szempontból – figyelemre méltó elismerése, ha valamelyik tanítványa kerületi vagy annál magasabb szinten kimagasló eredményt ér el. Felső tagozatunk ebben az évben elégedett lehet magával, hiszen még vége sincs a tanévnek, máris szép sikerekkel büszkélkedhetünk.

Az alábbi táblázat teljesség igénye nélkül készült, csak a legjobb eredményeinket kiemelve:

A legjobbjaink még versenyben vannak, hiszen a napokban zajlott a Herman Ottó Biológia verseny budapesti középdöntője, Lerner Tamás és Tóth Soma még esélyesek a döntőbe jutásra, Kiovics Dániel pedig májusban részt vehet az Öveges József Fizikaverseny országos döntőjében, ahol az általános iskolások közül hatodikként jutott be.

Minden tanulónknak gratulálunk a kiváló eredményekhez,
illetve további sikeres felkészülést kívánunk a még versenyben lévőknek!

Honlap készítés