Facebookoldalunk

 

 

 

 

Hírek

2019.02.27
2019.02.21 14:00
2019.02.18
2019.02.11
2019.02.01 15:00
2019.01.21
2019.01.07

Naptár

2019. Augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Kapcsolat

OM 035 199

1222 Budapest, Pannónia u. 50.(a postacím is egyben)

Tel. és Fax: +36(1)226-6686 


1222 Budapest, Dévény u. 62.
Tel. és Fax: +36(1)424-5108

Igazgató:
Vitéz Gyula
+36(1)226-6686

Igazgató helyettesek:
Körmendiné Kóber Judit
Forgóné Ollári Zsuzsanna

Iskolatitkár:
Vatai Gabriella

Gazdasági ügyintéző:
Budavári Judit

Iskolánk elektronikus levélcíme:
hermanisk22@gmail.com

Iskolánk bemutatása

Mit nyújtunk a Herman Ottó Általános Iskolába járó gyerekeknek?

 

Otthonos iskolai környezet

Ahhoz, hogy a csemete lombkoronás fává növekedjen, sok-sok gondoskodásra van szüksége. Ahhoz, hogy a kisgyerekből hagyománytisztelő, okos felnőtt váljék, fejlődését a fához hasonlóan sok odafigyeléssel kell irányítani. Nagyon fontos, hogy a mai gyerekkel megismertessük és gyakoroltassuk azokat a bizonyos „íratlan erkölcsi szokásokat”, amelyek nagy része a viselkedéskultúrát alapozza meg. Sikert ebben elérni csak következetes és határozott elvárásokkal lehet. Az új dolgokra nyitott tantestületünk napi szinten vállalja és keresi a jó megoldásokat.

 

Alapozó, tevékenygazdag oktatás

A Budafoki Herman Ottó Általános Iskolában az alapozó, biztos ismereteket adó munka mellett otthonos légkörben és tevékenygazdag iskolai program szerint próbálunk a mai kihívásoknak megfelelni. Az otthonosság jelenti a gondozott, rendezett környezetet, az egészséges életmódra való szoktatást, de jelenti azt is, hogy a tanár és a diák kapcsolatában a közvetlenség adja az alapot a jó együttműködéshez. Oktató-nevelő munkánk eredményét bizonyítja, hogy tanulóink közül sokan nyernek felvételt a nyolc osztályos gimnáziumba. Ahhoz, hogy értelmes elfoglaltságokkal tegyük tartalmassá a gyerekek életét, két fejlesztési irányba indultunk el.

 

Ökológiai nevelés

Az egyik irány a környezetvédő program. Ezzel a programmal – sok más iskolával ellentétben – nem az ismeretek halmazát akarjuk bővíteni, hanem a környezettudatos magatartást és viselkedéskultúrát szeretnénk megalapozni. A program keretében a szűkebb és tágabb környezet összefüggéseit hangsúlyozzuk, célunk a környezettudatos szemlélet kialakítása. Iskolánk elnyerte az örökös Ökoiskola címet, és részesültünk a kerület által odaítélt környezetvédelmi díjban. Az egész iskolaévet átfogó ÖKO programunk („zöld napok”, ÖKO felelősi rendszer, korszerű életmód, felvilágosító programok, vetélkedők, rejtvények, teadélutánok, túrák stb.) a természet szeretetére való nevelést szolgálja. Minden tanulónk tanulja és megismeri Budafok közvetlen környezetét, történelmi és természeti múltját. Állandó partnereink: Zöld Jövő Környezetvédő Egyesület, Humusz-ház, Hérosz állatmenhely, Vízművek.

 

Hagyományőrző program

A másik irány a hagyományőrző program. Ennek keretében megismertetjük a gyerekekkel a magyar nép kultúráját, szellemi és tárgyi hagyományrendszerét. A naptári év jeles napjaihoz kapcsolódó népszokásokat (regölés, betlehem, pünkösdölés, zöldág-járás stb.) tanulóink minden évben osztályról-osztályra járva a régi hagyományoknak megfelelően adják elő. Alsó tagozaton tanóra keretében folyik a néptánc oktatás, táncházakon, rendhagyó népzeneórákon vesznek részt tanulóink. Például a Muzsikás, Kolompos együttessel. Büszkék vagyunk hagyományos játszóházi foglalkozásainkra, ahol többféle kézműves tevékenységben próbálhatják tanulóink: szövés, fonás, fazekasság, bőrözés, fafaragás, játékkészítés természetes alapanyagokból.  A falakon, vitrinekben elhelyezett gyermekmunkák tükrözik a tudatos pedagógiai fejlesztést.

 

A jövő tanítási módszere

A hagyományok tisztelete és megismerése mellett jól megfér a modern technika.  Szívesen használjuk az informatikai eszközöket, melyek új lehetőségeket nyitnak meg a pedagógusok és a gyerekek számára is. Változatos tanítási módszerek alkalmazásával /pl. projekt mórszer, kooperatív technikák/ igyekszünk megfelelni korunk kihívásainak.

 

Nyelvoktatás

Az évfolyamokon emelkedő óraszámban tanítjuk az angol és német nyelvet. Alsó tagozaton játékosan, a felső tagozaton korszerű módszerekkel folyik a nyelvoktatás.

 

Sporttevékenység

Iskolánkban nagyon fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink minél többet sportolhassanak, mozoghassanak. A mindennapos testnevelést atlétika, karate, akrobatikus rock & roll, röplabda-és fociedzéssel egészíthetik ki diákjaink.      Négy évfolyamon szervezett úszásoktatásban részesülnek tanulóink. Népszerűek a családos kerékpártúrák és az osztálykirándulások. Versenyeken számtalan kerületi és budapesti bajnoki címet szereztünk.

 

Iskolai hagyományok

Az évek alatt komoly hagyományok alakultak ki iskolánkban, melyeket ápolásuk mellett újabbakkal igyekszünk bővíteni. Legfontosabbak: a közös őszi túra, a Szent Mihály-napi vásár, az Alapítványi bál, az évenkénti erdei iskolák, a Herman Ottó Napok rendezvényei, a kézműves-néprajzi, sport- és OKÖ-táborok. Büszkék vagyunk jól teljesítő tanulóinkra, ezért minden évben kiosztjuk az Év Tanulója és az Év Sportolója díjakat.

2016.05.09 09:48
Herman Ottó Napok (HON) 2016.
2016.04.29 17:02
Költészet Napja
Honlap készítés